A disznóvágás a vidéki közösségek egyik legerősebb, összetartó rítusa: közös munka, közös asztal, közös élmények. Napjainkban azért különleges, mert kiszakítja az embert a rohanó, digitális hétköznapokból, és lelassít: kézzel végezhető feladatokat ad, amelyekben mindenki megtalálhatja a szerepét. Közben generációk adják át egymásnak a tudást, receptet, fogást; megismerhető a húsfeldolgozás teljes, tiszteletteljes folyamata és a „semmi nem vész kárba” szemlélet.
Ön is a hagyományok ízét és a közösségi élményt keresi?
A disznóvágás Gyomaendrődön a Pájer Kemping és Strand szervezésében igazi gasztronómiai időutazás: pálinkás köszöntő, svédasztalos reggeli hagymás vérrel és friss pékáruval, napközben pörzsölés, darálás, hurka- és kolbásztöltés a böllér irányításával, délben orjaleves, töltött káposzta, délután tepertősütés, estére toros vacsora.
Két csomagból választhat: 2 nap/1 éj intenzív programmal, vagy 3 nap/2 éj kényelmesebb ütemben – pihenéssel jacuzziban és infraszaunában. A második nap reggelijén az előző nap készített finomságok kerülnek az asztalra, útravaló kóstolócsomaggal zárva az élményt. Opcionálisan zene, kürtőskalács-sütés, lézer-csata és kültéri játékok teszik teljessé a programot.
Ha szeretné testközelből átélni a vidék ízeit és hangulatát, foglaljon a Pájer Kemping és Strandnál – várjuk szeretettel!